OG3NE: Straight To You (2019)

Stilzitten komt niet voor in de carrière van OG3NE. Sinds de release van hun debuutalbum uit 2016 hebben Lisa, Shelley en Amy zich enorm druk gehouden met van alles en nog wat. Talloze optredens door het hele land, een succesvolle theatertour, een deelname aan Dance Dance Dance, kerstshows in het Kurhaus in Scheveningen en natuurlijk de deelname aan het Eurovisie Songfestival. Tijd om een nieuw album te maken was er gelukkig ook nog. Het resultaat heet Straight To You.

De zusjes trappen hun nieuwe plaat af met One World Away en de single First Clash Lovers. Twee lekkere popsongs waar heel duidelijk akoestische gitaren in te horen zijn, allebei ingespeeld door Gordon Groothedde (producer van Nick & Simon) en Jaap Kwakman van de 3JS. First Clash Lovers klinkt zelfs een beetje een country en is in dat opzicht zeker vernieuwend voor de groep. In Still Would Have Loved You proberen Lisa, Shelly en Amy qua stemgeluid iets nieuws uit en gebruiken ze heel opvallend de laagste regionen van hun stembanden. Het resultaat klinkt best aangenaam en verdient zeker een pluspuntje. Het gitaarspel in deze track is trouwens wat steviger en ook de inbreng van de drums geven het liedje een lekkere vibe mee.

Kinda Wanna en Get Me Back zijn ook weer twee prima klinkende popsongs, maar of je ze nu toekomstige hitsingles kunt noemen? Niet echt. Daarvoor missen ze net wat meer pit en hebben ze niet meteen de pakkende radiovriendelijke refreintjes die je van een hit mag verwachten. Met Starve slaagt OG3NE er wel in iets om iets te neer te zetten dat als een hit moet klinken. Dit popliedje pakt vooral in het refrein lekker catchy uit en heeft daarnaast ook een fijn meezingbaar refrein.

De ballad You werd onder meer geschreven door zangeres Rachèl Louise (ook bekend van The BlueBirds) en songwriter Sjoerd de Vries. Het resultaat is een fijne productie die weer even teruggrijpt naar de tijd waarin OG3NE deelnam aan het tv-programma Beste Zangers. Het nummer klinkt namelijk precies als een opname uit één van de afleveringen van het seizoen waarin de groep meedeed en dat is stiekem best heel fijn!

Straight To You, de titeltrack van het abum, is er eentje waarop de nadruk vooral ligt op de harmonieuze samenzang van Lisa, Shelley en Amy. Dat wordt met een stukje a capella als intro al meteen duidelijk. Het liedje zelf zit instrumentaal best goed in elkaar, maar is toch geen uitblinker. Lovers In Another Life is dat trouwens ook niet en dat zit hem met name in het inspiratieloze refrein waarin vooral de titel van het nummer herhaald wordt.

Net als bij het vorige album heeft ook dit keer de vader van de zusjes (Rick Vol) een grote invloed gehad wat het maken van de liedjes betreft. Speciaal voor zijn dochters schreef hij The End die door de inbreng van een elektrische gitaar een klein soul randje meekrijgt. Het liedje zelf wordt pas echt interessant wanneer de drums om de hoek komen kijken, meerdere gitaren gaan meedoen en de samenzang van de zusjes nog sterker wordt. Deze song had een mooie manier kunnen zijn om het ‘altijd moeilijke tweede album’ mee af te sluiten. Maar OG3NE vindt het nodig om er als extraatje nog een bonustrack tegenaan te gooien, namelijk Clouds Across The Sun. Een vrij vlak popliedje dat ook weer niet de juiste ingrediënten heeft om op je trommelvlies te blijven plakken.

Waar hun debuut vol stond met liedjes die je na één keer horen nog een keer op repeat wilde zetten, slagen Lisa, Amy en Shelley daar op dit album lang niet altijd in. Op de zang is niks aan te merken en de manier waarop de liedjes zijn ingespeeld (met echte instrumenten) ook niet. Maar veel van de liedjes hebben het gewoon ‘net niet’ en daarmee eindigt Straight To You inderdaad als dat ‘moeilijke tweede album’.  Cijfer: 6,5

Deze recensie is eerder gepubliceerd op Nieuweplaat.nl