ANASTACIA: Paradiso Amsterdam, oktober 2014

Anastacia stralende middelpunt in Paradiso!

De populariteit van zangeres Anastacia is de laatste jaren flink afgenomen. Zo werden de albums Heavy Rotation (2008), It’s A Man’s World (2012) en Ressurection (2014) koeltjes ontvangen door het publiek en scoorde ze met I Belong To You (duet met Eros Ramazzotti uit 2006) haar laatste grote hit. Gelukkig voor de zangeres is daar in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam gisteravond weinig van te merken.

De Amerikaanse kan met haar 6-koppige band rekenen op een warm onthaal van honderden fans en dat de zangeres sinds haar debuut in 2000 een scala aan hits heeft opgebouwd ligt in haar voordeel, want nummers als Left Outside Alone, Paid My Dues, One Day In Your Life en I’m Outta Love worden nog altijd luidkeels meegezongen.

Aanvankelijk zou de zangeres al twee jaar geleden met een concert in de Amsterdamse Poptempel neerstrijken, toen nog met een tour die in het teken zou staan van het coveralbum It’s A Man’s World. Een tweede diagnose borstkanker gooide roet in het eten en de tour werd gecanceld. Operatie en herstel volgde waarna de zangeres inspiratie voor een nieuw album vond. Een ziekte gun je natuurlijk niemand al geeft het artiesten daarentegen vaak wel weer hun beste werk als gevolg, zo ook bij Anastacia.

Ook al is het vullen van grotere zalen als Ahoy en de Heineken Music Hall momenteel geen optie, de zangeres weet in Paradiso een prima show neer te zetten. Vocaal gezien is er niks aan de hand al is het wel een flinke domper dat het volume van de band soms zo hard is, dat de typische Anastacia-sound daardoor wegvalt.

Tussen de liedjes door heeft de zangeres een prima interactie met haar publiek. Zo worden vragen van fans via papieren briefjes op een leuke manier beantwoord en daarnaast is de Amerikaanse niet vies van een lolletje. Dat ze nog nooit in een comedy serie of film is komen opdraven is mij een raadsel.

Of Anastacia zich qua verkoop ooit weer kan meten aan collega artiesten als Katy Perry, Rihanna en Taylor Swift is afwachten, maar met de ervaringen door de jaren heen die haar tot een ware ‘powerwoman’ hebben gemaakt, blijft haar status als ‘little lady with the big voice’ nog altijd stralend! 

Photo credits: Wikimedia Commons